egikert-alpaka-lany-

Égikert – egy mindenki előtt nyitva álló tér, ahol közösen keressük a válaszokat az emberi civilizáció előtt álló kihívásokra.

Túlnépesedés, vízhiány, természet pusztulása, klímakrízis, élhetetlen életterek, széthulló társadalmak, globális migráció – a növekvő káoszban is szeretnénk emberek maradni, akik összefognak és segítenek egymáson.

Mit tehetünk egyénként és közösségként a háborúk, az ellenségeskedés és gyűlölet, a környezetrombolás ellen?

Hogyan élhetünk békében embertársainkkal, állattársainkkal, növénytársainkkal?

Milyen változásokat hozhat a klímakrízis és hogyan tudunk hatékonyan alkalmazkodni?

Hogyan építhető fel egy olyan társadalom, ami versengés helyett az együttműködésen és empátián alapul?

Égikert elsősorban kommunikációs tér emberek, állatok és növények között. Különböző népek, vallások, ideológiák és gondolatok találkozásának és eszmecseréjének helye. Itt mindennek és mindenkinek helye van, aki összefogással keres megoldásokat a felvázolt kihívásokra.

Égikert egy kísérleti tér, ahol nem csak beszélünk, hanem a megoldási javaslatainkat ki is próbálhatjuk a hely adottságainak keretein belül. Egy élettér, amit közösen alakítunk olyanná, hogy jól érezzük magunkat benne.

Égikert egy rekreációs tér is, ahol hosszabb-rövidebb időre kikapcsolhatjuk a rohanást, a stresszt, a problémákat. Feltöltődhetünk, új élményekkel és gondolatokkal térhetünk vissza a mindennapokba.

Ezek a céljaink. Most még messze vagyunk attól, hogy Égikert mindezeket a funkciókat betöltse, de türelmesen és kitartóan dolgozunk rajta. Az online felületeinken nyomon követheted az aktuális fejleményeket, vagy be is kapcsolódhatsz Égikert felépítésébe.

Köszönjük, ha megosztod!